TEAMBUILDING

TEAMBUILDING 3.0

Innovate, accelerate, realize

 

Uw organisatie heeft potentieel om te groeien. U weet dat daarvoor snelheid, wendbaarheid en daadkracht essentieel zijn.

TEAMBUILDING 3.0 is niet vooraf uitgestippeld en verre van standaard. Geen trucjes of gezellige spelletjes. Maar wat is het dan wél? Een exclusief programma, uniek voor uw team. En dóór uw team. U geeft zelf vorm aan het traject. Uw organisatiedoelstellingen dienen als uitgangspunt.

Met TEAMBUILDING 3.0 smeedt u een team dat als eenheid méér doet, biedt en presteert dan de optelsom van de individuele leden. Opbrengsten zijn: collectieve ambitie, gedragen strategie, rolmodel en voorbeeldfunctie, eenduidige vertaalslag naar de rest van de organisatie en gedeeld leiderschap. Maar ook plezier, flow, voelbare eenheid. En, ook niet onbelangrijk: top performance, RESULTATEN op korte termijn en BLIJVEND.

Vier kritische succesfactoren voor een impactvolle en duurzame teambuilding

TEAMBUILDING 3.0 is ontwikkeld op basis van 20 jaar ervaring. We werken simultaan aan de vier kritische succesfactoren die het slagen of mislukken van teambuildings bepalen: inhoud, onderstroom, context en energie & flow

1. Inhoud: het denkwerk, alle onderwerpen die besproken dienen te worden (visie, strategie, reorganisatie, innovatie, etc.). De inhoud is van u. U bepaalt de agenda. Het proces is van ons. Wij zorgen ervoor dat u snel tot de kern komt, dat ieder teamlid zich uitspreekt en het achterste van z’n tong laat zien. Dat iedereen floreert. De inhoud en de realisatie van uw plannen staan centraal.

2. Onderstroom: de niet-rationele aspecten van samenwerken die een team laten floreren of opbreken (motivaties, verwachtingen, belangen, vertrouwen, lef, elkaar aanvullen, communicatie onderling, etc.).
We werken op drie niveaus:

• de synergie binnen het team, met behoud van persoonlijke identiteit
• de vertaalslag naar de rest van de organisatie, met lagen onder, boven en naast het team
• de samenwerking met externe stakeholders

3. Context: een inspirerende en rustgevende omgeving om het beste uit uw team te halen. Exclusiviteit, gastvrijheid en gemak.

De uitvalbasis van TEAMBUILDING 3.0 is de ‘Theekoepel’ midden in het park Oostduin-Arendsdorp in centrum Den Haag. Dit unieke monument ademt de rijke geschiedenis en is speciaal verbouwd en ingericht voor exclusieve teambuildings in Den Haag. Het gebouw is geheel voor uw team: we werken op de verdieping onder de koepel (veel licht, rondvormig, hoge kamer, rust) en lunchen / dineren op de begane grond aan de ronde tafel. Onze topkok Jessica bereidt in de kelder een culinaire maaltijd, samengesteld naar uw wensen. Gastvrijheid en joie de vivre staan voorop.

4. Energie & flow: de energie van uw teamleden tijdens de teambuilding, plezier met elkaar, flow in het team. U kunt kiezen uit uiteenlopende interventies en activiteiten, als break of vast onderdeel van uw teambuilding:

• inspiratie door een hoogleraar, keynote speaker of topsporter
• entertainment door een acteur, illusionist of cartoonist
• outside-the-box ervaring met yoga, meditatie, stembevrijding, dans, enz.
• varen door de Haagse grachten, fietsen naar het strand, de duinen in of simpelweg wandelen in het park
• we maken graag gebruik van de rijke omgeving van Den Haag en bouwen uw teambuilding rond een beroemde tentoonstelling, een professioneel orkest, een bezoek aan de Tweede Kamer of een andere ervaring

Dit zijn maar enkele voorbeelden. Laat u verrassen door de mogelijkheden. Hoe dan ook: u kunt altijd rekenen op specialisten van topniveau.

Marijn, hoog-management, ministerie:

‘De grootste hindernis om een goed functionerend team te smeden was onze eenzijdige oriëntatie op de inhoud van het werk, ‘wij waren van de inhoud’. Waanzinnig wat wij binnen enkele maanden bereikt hebben: een echt team in voor- en tegenspoed, de helft minder vergaderen en veel vertrouwen in de toekomst.’

Joost, directeur, Telecom:

‘Eindelijk teambuilding van niveau. Met impact. Inspirerend, doeltreffend, compleet: alles klopt tot in de details. Een absolute aanrader!’

Soorten teambuilding

U kunt kiezen voor één soort teambuilding en focussen op één thema. TEAMBUILDING 3.0 is vanwege de complexiteit van teamontwikkeling meestal een combinatie van meerdere soorten.

  • Teamvorming: het samenstellen van een nieuw topteam (meestal project- of programmateam) ook als u soms verrassende en tegen-intuïtieve keuzes moet maken!
  • Teamontwikkeling: gebaseerd op de ontwikkelingsfase waarin uw team zich bevindt
    – beknopte versie: eendaagse of meerdaagse teamontwikkeling, diner pensant
    – uitgebreide versie: traject van 6 maanden tot 1 jaar volgens de aanpak van VisieScope – onze topper – gewaardeerd met een 9,4 door onze opdrachtgevers
  • Team Coaching: on the job / off the job
  • Team Mediation: als uw team in onmin leeft, om de angels eruit te halen, het broze vertrouwen te herwinnen en de samenwerking weer op gang te brengen
  • Team Performance: als topteam, samen stakeholders beïnvloeden en overtuigen

Met steeds een andere aanpak – Nederlands, Engels of Frans. Geschikt voor teams vanaf 4 tot 20 personen – grotere gezelschappen in overleg

Aanpak
Het ontwerpen, uitvoeren en borgen van het programma doen we in co-creatie met u en het team. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Uiteraard passen we de meest recente methodieken toe en werken we met actuele (wetenschappelijke) literatuur. En beter nog: we bepalen de meest geschikte interventies op basis van wat zich op dat moment voordoet.

We werken met een vast team van specialisten. Onze begeleiders zijn allen executives coach en hebben een rijke ervaring met het werken met teams.

Doelgroep & randvoorwaarde

Van bestuur tot en met teams van professionals. Randvoorwaarde is de ambitie om grote stappen te maken. Geen vrijblijvendheid, dus.

Strategische ligging

De Theekoepel ligt in het centrum van Den Haag, op loopafstand van Centraal Station en het Plein. De locatie is direct bereikbaar vanaf de A12 en er is voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden en meer informatieCONTACT