Wat als er een dagelijks medicijn zou bestaan tegen angst en het verbeteren van je stemming? Wat als het middel nog meer positieve effecten had zoals het versterken van je aandacht en je wilskracht? Wat als het een natuurlijk middel was en gezond. Zou je het elke dag innemen? Het middel bestaat en het heet: mediteren. Bij deze 7 redenen om er vandaag nog mee te beginnen, als je dat nog niet had gedaan.

 1. Mediteren versterkt je aandacht en concentratie
  Met mediteren vergroot je de capaciteit om je te concentreren. Concentreren op wat je wil, wanneer je dat wil. Hoe belangrijk is dat? Denk aan het luisteren naar je geliefden en vrienden. Denk aan iets schrijven, iets lezen, iets maken. Mediteren zorgt ervoor dat je dit zo geconcentreerd mogelijk kunt doen.
 2. Mediteren zorgt voor een langer leven
  Meditatie zorgt voor meer telomerase. Deze stof zorgt voor minder snelle veroudering van cellen.
 3. Mediteren geeft minder zorgen
  Meditatie vermindert de activiteit in de Amygdala (het gedeelte in het brein dat stress triggert) en ontwikkelt de gedeeltes die emoties kunnen controleren. Dit heeft een studie van de Universiteit in Stanford aangetoond.
 4. Mediteren zorgt voor meer empathie
  Mensen die mediteren scoren beter in empathie. Op de Northeastern University is aangetoond dat deze mensen 3,3x meer compassie tonen voor een vreemde op straat.
 5. Mediteren versterkt je wilskracht
  Wilskracht bouw je met meditatie. Bij deze een quote van Kelly McGonigal, schrijfster van De kracht van wilskracht:Neurowetenschappers hebben ontdekt dat als je mediteert, je beter wordt in aandacht, focus, stress-management, het controleren van impulsen en zelfbewustzijn.

  Mensen die geregeld mediteren zijn niet alleen beter in deze bovenstaande dingen maar worden op de lange termijn ook wilskracht-machines. Ze hebben meer grijze massa in de prefrontale cortex en in andere gedeeltes die zorgen voor meer zelfbewustzijn.

 6. Mediteren is beter slapen
  Een studie op Stanford onder 30 mensen die slecht sliepen heeft aangetoond dat meditatie hielp bij twee keer sneller in slaap vallen. Aan het einde van de studie was 60% geen slecht slapende meer.
 7. Je gaat beter om met “moeilijke” situaties
  Mediteren zorgt voor een brein dat beter in balans is en snel weer in balans kan komen als er iets gebeurt.  Daarnaast heeft een interne beoordeling onder werknemers van Transport for London aangetoond dat na een cursus mindfulness en mediteren, werknemers 70% minder last hadden van stress, angst en depressies.

Bron: TVC